Skip to main content

Prvi TEDx Kotor u subotu, 5. oktobra

Prvi TEDx Kotor u subotu, 5. oktobra

Prva TEDx konferencija u Kotoru održaće se u subotu, 5. oktobra od 11 do 18 sati u velikoj sali Kulturnog centra Nikola Đurković. Tema događaja je „Reaching for the Stars” (Doseći do zvijezda), a ukupno 10 govornika iz različitih oblasti prepričaće iskustva i iznijeti svoje stavove o različitim temama.

TED, skraćeno od Technology, Entertainment, Design (tehnologija, zabava, dizajn), naziv je najpoznatije konferencijske platforme na svijetu za događaje koji se od 1984. godine održavaju u 130 zemalja, uz širenje važnih poruka koje ne smiju biti političkog, religijskog ili komercijalnog karaktera.

Za govornike, kao i za način realizacije događaja, važe striktna pravila, a ključni preduslov je da tim kojem je povjeren organizacioni posao dobije neophodnu međunarodnu licencu najmanje pet mjeseci prije konferencije. 

Ovogodišnji govornici u Kotoru su iz Njemačke, Holandije, Poljske, Velike Britanije i Crne Gore.

Stavljanje Kotora na mapu TEDx lokacija ima poseban značaj u njegovoj promociji kojoj posebno doprinose svjetski priznati učesnici čiji rad prati šira javnost.

Organizator događaja je Tim za ideje i kreativne vizuelne aktivnosti, partner na projektu je TO Kotor, dok se prodaja ulaznica, koje uključuju cjelodnevni pristup konferenciji, ručak, osvježenje i priliku za upoznavanje profesionalaca iz različitih oblasti odvija putem sajta Meanderbug.

 

TAGS

Copyright © 2018 Powered By ČIKOM - All Rights Reserved