Skip to main content

Kotor među najbezbjednijim destinacijama u 2020.

Organizacija European Best Destinations (EBD) uvrstila je Kotor među najbezbjednije destinacije za putovanja tokom 2020. nakon pandemije virusa COVID-19.

Listu najbezbjednijih destinacija čine Tbilisi, Krf, Cavtat, Azori, Preveza, Alentejo, Batumi, Zagreb, Algarve, Sibiu, Rijeka, Varšava, Beč, Bohinj, Malta, Gdansk, Viljnus, Riga i Divlja Tajga, a odabrane su na osnovu podataka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i informacije o posebnim procedurama vezanim za održavanje higijene u hotelskim i ugostiteljskim objektima i mjerama preduzetim za sprečavanje širenja virusa.

"Pismo iz Kotora" na CET platformi

"Pisma iz Evrope" su inicijativa koju je pokrenuo slovenački CET Platform Society sa namjerom da prikaže kako u vrijeme pandemije izgledaju gradovi u kojima se nalaze članovi i partneri ove mreže, a "Pismo iz Kotora" je jedno od njih.

Omogućena elektronska prijava boravka

U cilju zaštite zdravlja korisnika usluge prijave boravka, kao i zdravlja zaposlenih u TO Kotor, a radi sprečavanja širenja virusa COVID-19, prijava i odjava boravka stranaca će do daljnjeg obavljati elektronskim putem.

Zaposleni u ovom sektoru će biti dostupni kako slijedi u tabeli koja će biti poslata uz raspored dežurstava, kao i kontakt osobe kojoj je potrebno dostaviti sve podatke neophodne za prijavu i odjavu boravka, uz instrukcije plaćanja i dostavljanja dokaza o uplati boravišne takse. 

Dostavljanje odrađene prijave će obavljati putem Vibera ili e-maila.

Copyright © 2018 Powered By ČIKOM - All Rights Reserved