Skip to main content

Peta "Kotorska pašta" u četvrtak, 27. juna

Peta "Kotorska pašta" u četvrtak, 27. juna

Manifestacija "Kotorska pašta" - događaj kojim je, pored kulturno-zabavnog programa, obuhvaćena promocija gastronomske ponude kotorskih pasticijera i podsjećanje na njihov značaj u prošlosti održaće se u četvrtak, 27. juna na Trgu od oružja. U muzičkom dijelu programa nastupiće ovogodišnji dobitnik nagrade "Porin" Petar Grašo.

Ovaj događaj već peti put zaredom organizuje Mjesna zajednica Stari grad - Kotor u cilju očuvanja tradicionalnog recepta kotorske krempite i svrstavanja ovog dezerta na gastronomsku turističku mapu. 

TO Kotor je u prvom kvartalu ove godine napravila pomociju kotorske pašte za evropsko tržište u saradnji sa National Geographicom, dok su u maju organizovane radionice sa namjerom da polaznici usvoje vještine potrebne za pravljenje ovog dezerta.

Posjetioci manifestacije moći će da uživaju u ljepoti ukusa kotorske krempite kupno 1.300 krempita pravljenih po starom receptu biće posluženo u hotelu Vardar, restoranu San Giovanni, kafe baru Siempre, pabu AS i na punktu kod T-Coma.

Događaj počinje u 21h, ulaz je slobodan.

TAGS

Copyright © 2018 Powered By ČIKOM - All Rights Reserved